26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü Basın Toplantısı

Tarih: 26 Haziran

Açıklama: Üsküdar Üniversitesi, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü çerçevesinde basın toplantısı düzenlendi. Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, 2005-2010 ile 2015-2022 dönemleri Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu Kontrol Kurulu Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, BM’nin Uyuşturucu ve Suç Ofisi 2020 Dünya raporunu açıkladı. Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Bağımlılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi AMATEM Koordinatörü ve Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, pandemi döneminde değişen bağımlılık davranışlarından bahsetti. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan da Pandemi döneminin insanların psikolojik olgunluk durumları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çok sayıda basın mensubunun katılım gösterdiği toplantı, basında da geniş yer buldu.